De lichting 1973

DE GILDEBROEDERS – VROEGER EN NU

ZOUDEN WE ELKAAR NA ZOVEEL JAREN NOG WEL HERKENNEN ?

Studiegenoten zonden ons enkele foto’s toe (oudere en meer recente), samen met een briefje in eigen stijl (interessante persoonlijke documenten).

Wie volgt hun voorbeeld?
Draag bij tot de uitbouw van dit “boek”.
Zend iets over jezelf (een tekstje, een document, wat foto’s uit verschillende periodes) aan

Frans MERTENS – Baron R. De Vironlaan 14 – 1700 DILBEEK  fm065999@telenet.be

================================================================

Bruno Mostien heeft het grootste deel van het Atheneum in Boom gedaan

Beste,

Dit verhaal zou wel eens heel lang kunnen worden : mijn excuses. Waarmee beginnen? Hoe ben ik op uw site terecht gekomen? OK, let’s go …

Mijn psy vroeg mij met wie ik eens een gesprek wou hebben. Mijn eerste keuze was : met God. Maar dat kon zij niet regelen. Milka en Angelika Colic was mijn 2e keuze. Sinds vandaag weet ik dat ze allebei overleden zijn. Sonja Vandenhoef wil ik ook nog wel eens ontmoeten, dacht ik dan. En door haar te googelen vond ik uw website. Ik kwam terecht op de klasfoto en het bericht van Bruno Stroobants. Hierin staan een aantal flagrante onjuistheden en dat stoorde mij mateloos. Vandaag zocht ik uw site terug en ik vond het bericht van Rudy Claes, die mij nog kende. Dit was voor mij de trigger om te gaan schrijven. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik niet meer weet wat ik eergisteren gegeten heb, maar nog tot in de details wat zich afspeelde in de jaren 60 op het KAB.

Ik ben Bruno Mostien en ik kwam op het KABrussel in september 1963, in het 3e leerjaar, in de graadklas bij Dhr Jean-Marie Saerens, een klootzak btw, maar dat zou pas later blijken en ik zal dat ook toelichten. Ik kwam van het KABoom en ik zou terug naar daar gaan na het eerste rapport in 1967, 6e leerjaar bij Dhr Cesar Van Hecke (die had ook een dochter Dina bij ons op school). Het 5e leerjaar(en niet het 4e wat de andere Bruno schrijft) bij Dhr Moons is de foto die ik bijvoeg en die ook in de tekst van Bruno Stroobants staat.

Misschien moet ik eerst de tekst van “Strooke” vlooien. Voor de klasfoto moest ik mijn plaats in de klas ruilen met hem ; ik was nochtans ook klein. Ik had mijn boek “Natuurwetenschappen” op mijn bank gelegd, maar de leraar besliste dat wij allemaal onze boek “Frans” zouden openleggen. “Strooke” is vergeten dat te veranderen en dat zie je ook op de foto. Hij had een ring en daar pakte hij mee uit, zoveel is duidelijk. Ik zit op zijn plaats (ik ben duidelijk herkenbaar aan de foute trui). Naast mij zit ene “Seghers”, een kerel die ik echt niet kon uitstaan. Mijn dikke vriend was Erik Walravens, en ik had ook een boontje voor Sonja Vandenhoef.

KAB 65-66 web

Dolores heet eigenlijk Rosita Del Olmo (Frank Claes bevestigt dat in zijn bericht).  Het meisje achter hem is Sonja Vandenhoef en haar vader was portier (geen leraar), haar moeder werkte in de keuken van het KAB. Zij woonde in de Bosstraat 6 in Groot-Bijgaarden, nadien in Stokkel (vertelde mij haar vader toen ik hem veel later nog eens tegenkwam) en zij is op pensioen gegaan als directrice. Het meisje naast Sonja is volgens mij Carine Vervaecke. De pastoor is E.H. Petry en ik heb nog een leuke anecdote verbonden aan de Kathelijne kerk. Na mijn echtscheiding ongeveer 5 jaar geleden, ben ik gaan daten. Een vrouw die mij wou ontmoeten stelde voor dat ze op mij zou wachten op de bank voor die kerk : back 2 my roots. Meer nog : zij woonde in de Rue de l’orphélinat, en vanuit haar badkamer keek ik in de tuin waar vroeger Erik Walravens woonde, Edmond Rostandstraat 15 in Anderlecht, en waar ik verschillende keren ben komen spelen. Toeval ?

Misschien moet ik eens rondgaan in de klasfoto. Rudy Claes woonde volgens mij toen in de Antoine Dansaertstraat. Linda Mary in Dilbeek, Koeivijverstraat, zij had nog een oudere broer op school. Nicole woonde ook vlakbij de school. Sonja Vandenhoef had een jongere broer, Louis, op school. Paul Schollaert die was van Aalst en zijne pa reed met een Pontiac. Patrick Goddeeris had nog een oudere broer, André, op school. Albert De Bie had 2 oudere broers, Louis en Charles, op school. Frank Serbruyns is later ook naar het KABoom gekomen. Dominique ??? was van aan de zee. Mario De Bisschop zijn ouders waren concierge op het Ministerie van Sociale Voorzorg (Wij zijn daar ooit nog eens gaan spelen voor zijne verjaardag).

Jean-Marie Saerens heeft ons ooit meegenomen om naar zijn nieuwe kar te gaan kijken : een Ford Anglia (met scheve achterruit). Hij dreigde met, mocht iemand van de leerlingen een kras maken op zijn kar, die voor de wielen te leggen en erover te rijden. Als de ouders dat horen thuis tegenwoordig … Hij gaf ook goede en slechte punten : als je enkele slechte punten had, dan werd je apart genomen en kreeg je een rammeling. Daar ga je nu voor in den bak ! Vandaar mijn statement : hij was ne klootzak.

Jammer dat ik geen foto’s heb van 3, 4 en 6. Ik heb op een foto Anne-Marie Boghmans kunnen herkennen : zij is blijven zitten in het 6e en kwam dan bij ons terecht. Jo Deglin en Raoul Anckaert heb ik ook nog zien passeren. Misschien moet ik gewoon nog eens alles bekijken als ik eens heel veel tijd heb.

Tot zover.  Bruno

Frans Mertens

Een verhaal van

Patrick ALAERT (Econ. 1973)

’t Was een woensdag in september 1967, Moutstraat 24 in Brussel. Een dag om nooit te vergeten en wel om diverse redenen: een eerste schooldag in een nieuwe (grote) school is sowieso een min of meer traumatiserend iets, maar om er in te slagen die eerste dag reeds te “brossen”, dat was zelfs in het KAB “du jamais vu”.

Het zat zo. In mijn lager schooltje in Sint-Joost Ten Node werd er steevast met lesgeven gestopt om 11.50 u. In het KAB begon dan, op woensdag, het vijfde lesuur. Wist ik veel! Dus, met een groep mee naar buiten en naar huis, vertellend dat “alles prima verlopen was”.

’s Anderendaags, nog voor het eerste lesuur bij dhr. Merckx, de toenmalige studieprefect, om een flinke schrobbering te krijgen en, natuurlijk, een woensdag strafstudie. Ik moet toen al goed van de tongriem gesneden zijn, want na de nodige uitleg werd ik “vrijgesproken”. En blij dat ik was… Dit was echter zonder de waard gerekend. Onze toenmalige klassentitularis was niemand minder dan Jan Van de Marck, leraar aardrijkskunde en geschiedenis, een figuur net zo imponerend als Cornélus (“den Attila”), en die zich zo mogelijk nog kwader kon maken. Ik heb het nadien nooit meer gewaagd om zelfs maar aan spijbelen te denken.

De volgende drie jaar leerden wij een groot aantal leraars kennen, vooral bij hun bijnaam: de “Kamiel” (Jean Arras, leraar Nederlands), de “flosj” (De Floor, leraar scheikunde), de “azijnfles” (Lefèvre, leraar handenarbeid), de “Kwaak” (Matthijs, leraar Nederlands), de “zjat” (Stuyckens, nog een leraar Nederlands), de “Julot” (Crispeels, leraar tekenen) en anderen die geen bijnaam nodig hadden, hun gedrag was soms al komisch genoeg! Zo gooide dhr. Van Rechem (muziek) eens een stapel LP’s van pure woede uit het venster van zijn klas op de tweede verdieping, pardoes op de auto van dhr. Smets, die toen de studieprefect was. Bovendien gooide hij nog een diplomatenkoffertje van een medeleerling op de grond, waar het in stukken uiteen spatte. Tweemaal kosten dus.

Dhr. Casteels (wiskunde), die regelmatig in slaap viel, dhr. Bockstael (Frans), die stiekem zijn cursussen voor de VUB doornam als wij onze opdrachten maakten, dhr. Coomans (Nederlands), die liever over voetbal dan over het lijdend voorwerp sprak, dhr. De Lat (fysica), bij wie de proeven nu eens NOOIT wilden lukken voltooien (“Miel, Miel, waor is mijn preparaotor, dat masjien is niet goed niet meer!”). Natuurlijk is dit een onvolledige lijst.

Toch wil ik er op wijzen dat de vorige opsomming geen enkele kritiek inhoudt: het zijn namelijk ook deze mensen die ons voorbereidden op het eigenlijke werk in het hoger secundair, en later het hoger onderwijs, en die, elk op zijn manier, ons een werkmethode aanleerden, waar wij in latere jaren écht de vruchten van gedragen hebben.

Even een (persoonlijke) anekdote er tussen. Begin september 1968 kwam op het KAB een jongedame haar opwachting maken, vlechtjes, plooirokje, schort en witte sokjes incluis. Johanna (toen nog Anja) De Smedt maakte haar entrée. In de daaropvolgende vijf jaar hebben wij, vooral als het op de werking van de leerlingenraad aankwam, regelmatig daverende ruzie gemaakt. In 1973 namen wij (hopelijk definitief hoopten wij dan) afscheid. Een tiental jaar later kwamen wij elkaar weer tegen, als leraars Frans, ik in het LSO, zij in het HSO aan de Handelsschool in Aalst. De band van het KAB bleek toen wel heel erg hecht te zijn: wij vielen niet alleen voor ons beider professionele eigenschappen (wij hadden immers dezelfde voorbeelden gehad), maar een aantal jaren later ook op een ander vlak. Sindsdien zijn wij gelukkig gehuwd en ben ik leerlingenbegeleider aan het KTA Handelsschool in Aalst en Johanna directeur…

En dan was er die overstap naar het Hoger Secundair. Eindelijk zouden wij dus die “monumenten” leren kennen: Cornélus (Attila), den “Dolf” (Kerremans, leraar Frans mét snor, vandaar…), De Ridder en Van De Weyer (leraars Wiskunde), Maes (leraar Economie, later studieprefect van het KA Woluwe), de “Gust” (Arnoudts, leraar Geschiedenis), “patje” (Van Hoogenbemt, leraar Nederlands, maar ook een aantal “jonkies”, zoals Dirk Coolsaet (leraar Aardrijkskunde, nu Pedagogisch Adviseur van het G-O!) en dhr. Van Lierde (leraar LO en later studieprefect van KA Ukkel).

Wij van de Economische waren maar wat blij geen les te hebben van de heren Stacino en Bergmans, want de verhalen die wij van onze collega’s uit de Latijnse hoorden… Zo is er het verhaal van de sokken van Stacino (paars als hij goedgezind was, knalgeel als hij het op de heupen had en het straffen, taken en nullen regende, de twee kleuren, als zijn humeur niet vaststond). Over hem gaat ook het verhaal van lesgeven in “vrijetijdskledij” omdat hij ontevreden was over zijn lessenrooster, dat hem verplichtte op zaterdag te komen opdagen. Zelf heb ik dhr. Stacino nooit anders gekleed geweten dan in een stijlvol donker (zwart) pak, met wit hemd, bijpassende rustige das en deftige breedgerande hoed. Zijn “vrijetijdskledij” bleek een ribfluwelen broek, met rolkraagtrui en Oostenrijks jasje te zijn, met bijpassende stapschoenen én hoedje met veertje!!!

Nostalgie? Natuurlijk wel.
Spijt? Absoluut!

Ik vind dat men destijds serieus de boot gemist heeft toen men het KAB liet doodbloeden en uiteindelijk gewoon verdwijnen. De gebouwen staan nu zelfs volledig leeg: de Kunsthumaniora, die er een aantal jaren, én met succes een onderkomen had, is sedert een paar jaar uitgeweken naar de vroegere Rijksnormaalschool in Laken. Maar, om een gevleugelde uitdrukking van Cornélus te gebruiken “ Si ma tante en avait, ce serait mon …” .

Gedane zaken nemen nooit keer.

Patrick Alaert – Economische 1973

==============================================

Een bericht van Nadine ELEN (Econ. 1973)

Nostalgie…. nostalgie, ook van de lichting 1973. Wel enkel hoger secundair gedaan in KAB, nadat ze ernaast verteld hadden dat ze me liever zagen gaan dan komen. Economische. Sommige namen hierboven doen belletjes rinkelen, andere totaal niet. Hoe selectief kan een geheugen zijn !
En…. Den Appel ! does it ring a bell ?

===================================================

Foto’s van Patrick ALAERT (Econ. 1973)

DE ZESDES IN 1968 OP REIS NAAR RÜDESHEIM

Een bericht van Patrick van Paasmaandag 2010:

Ik heb van het uitstekende Paasweer gebruik gemaakt omin oude papieren nog wat te rommelen; Daar is bijgevoegde foto van een schoolreis naar Ruedesheim am Rhein in juni 1968, met de toenmalige zesdes (Latijnse en Moderne) uitgekomen.

De zesdes 1968 in Rüdesheim. Wie nog meer leerlingen oip deze foto herkent, wordt verzocht ons die namen te laten weten.

Er is op de KAB site een photo onder de hoofding: Met de zesdes van 1968
naar Rudesheim  (Patrick Alaert). Volgens mij  zijn dat de zesdes van het
jaar 1967-1968, want ik herken er enkele klasgenoten die ook voorkomen op
de photoos die ik je gisteren stuurde.

Achter het vat en rechts (op de photo) van de fles (niet toevallig) staat
Bob de Raeve; naast hem , met het witte jasje is Georges van Hecke en dan
Johan Derwae.Hurkend, derde van rechts, is Roland S’Jongers. Achter hem,
half verscholen voor het vat is Alain van der Eecken. De blonde jongen aan
zijn rechterzijde is Luc van Hoef.Voor Van Hoef is Henri de
Greve.Achteraan, onder de R van URALT is Paul Nauwelaerts, onder de T is
Ronald Boon.Het meisje dat naast Mijnheer Crispeels staat is Claudine de
Ruyver.

Beste groeten,
Herman van Asbroeck
Kingston
Jamaica

Wie is wie ? René Chrispeels, leraar Tekenen, …

Wie is wie?

Wie is wie ?

Voorlopig meen ik volgende medeleerlingen te herkennen:

Staand, achterste rij: René Chrispeels (leraar tekenen), Sonja Handelberg, Ingrid Pittoors, Sonja Vandenhoef, ?, ? Van Laethem, ? ? ? Mevr …. (lerares Dactylo)(haar naam staat ergens in de blog vermeld, maar ik vind hem niet onmiddellijk terug).

Staand, voorste rij: ?,?, Patrick Alaert, Geert Herregodts, Rudy Claessens, André Goddeeris, Daniel Decoster, ?

Zittend, achterste rij: ?,? Jaak Van Boom, ?, Langenakens, ?,?,?,?

Zittend, voorste rij: ?,?,?,?, Johan Verdoodt, Chauffeur, Paul Schollaert, Guy Vankeerberghen, ?,?, Rudy Claes, ?,?

Op deze reis was jan Van de Marck (leraar Geschiedenis) eveneens begeleider.

MVG

Patrick

—————————————

Bijdrage van Guy Vankeerberghen

Op zijn beurt probeert Guy de namen van zijn klasgenoten in te vullen. Hij verwijst om te beginnen  naar de eerste “Rüdesheim foto”, hier boven,  vervolgens denken dat hij verwijst  naar de tweede. We laten hem aan het woord:

Als aanvulling op de namen ken ik de jongen op de foto Rudesheim 1968 als Speltickx Andre (was ook uit mijn dorp Diegem)  Ik meen dat de jongen helemaal rechts onderaan zittend Rudy Segers of Rudy Zegers was.  De “witte” is Jacques Van Boom.  Op de andere foto staat helemaal links Roland Van Vaerenbergh en van l naar r naast Paul en Raoul eerst Andre Straetmans een daarnaast Verbruggen.  Onderaan zittend zit van l naar r naast Mirielle en Sabine    Mario De Bisschop.

————————–

Zo ziet Guy de foto’s (Rüdesheim en volgende)

1.Chrispeels 5. Patrick Alaert 6. Geerts Herregodts 7. Ingrid Pittoors 8. Rudy Claessens 9. Sonia Van Hoof 10. André Godderis 12. Daniel Decoster 14. Van Laethem 20. Meeke Tik (haar dochter zat in de lichting voor ons) 22. Del Olmo 23. Jacques Van Boom 25. Langenkens 35. Paul Schollaert 36. Guy Vankeerbergen 37. Claes Rudy 39. André Speltinckx 40. Walraevens (S/Zegers Rudy, Johan Verdoodt, Van Loo)

1. Roland Van Vaerenberg 2. Jacques Van Boom 3. Dora 4. Nadine Elen 5. Paul Schollaert 6. Sonja Van Hoof 7. Paul Amijs 8. Raoul 9. André Vanderstraeten 10. Van Winckel 11. Verbruggen 12. Vermeersch 13. Michel De Gryse 14. Hélène Thienpond 15. Meirelle Van de meisch 16. Sabine 17. Mario De Bisschop 18. André De Paepe 19. Guy Vankeerbergen 20. Cécile De Troyer 21. Patrick Alaert

Volgende identificatiepoging door Guy van de 2 foto’s hier boven:

1. Frans De Ridder 2. Patrick Desmedt 3. Guy Vankeerbergen 4. Mariam De Wit 5. Maes 6. Jean-Pierre Van Impe 7. Linda Vadessel 8. Vermeiren 9. Jacqueline Schepers 10. Martine Roedsens 11. Bie Franssen 12. Paul De Nul (+) 13. Sonja Ern (Van Hende) 14. Mireille Van der meisch 15. Sylvia Lauwers 16. Nicole Notaers 17. Sonia Boon 18. Michel De Gryse

1. Luc Peetermans 2. Agnes Van Den Broeck 3. Sylia Lauwers 4. Michel De Gryse 5. Patrick Desmedt 6. Jo De Gelin 8. Anja De Smets 9. Georges Teugels 10. Beau D’Hui 11. Martine Roedsens 12. Joos 13. Marijke Berghmans 14. Gerrit De Pauw 15. Dirk Coolsaet 17. Guy Vankeerberghen 18. Defacq ?? 19. Mireille Van der meirch 20. Frans De Ridder 21. Jacqueline Schepers

Poging tot indentificatie van de 2 bovenstaande foto’s door Guy:

Poging van indentificatie van de foto hier boven door Guy:

JUNI 1969 : MET DE VIJFDES IN LUXEMBURG

Hier zijn foto’s van de schoolreis naar Luxemburg van juni 1969, met de toenmalige vijfdes.

Dit was tevens het laatste jaar dat er nog schoolreizen mochten ingericht worden!!!

JUNI 1969 – Met de vijfdes in Luxemburg : Rudy Claessens, Roose, ?, Guy Vankeerberghen, Paul Schollaert, ?,?

 

Rudy Claessens, ?, Patrick Alaert, Roose, Guy Vankeerberghen, Paul Schollaert.

————————————————–

Nadine ELEN (Econ. 1973) schreef :

Wie zat er in het afstudeerjaar van 1973 ? Als ieder de namen toevoegt die hij/zij kent en er bij schrijft wat er recentelijk geweten is over die persoon, dan komen we al een heel eind.

Ik schrijf hierbij alvast de namen die ik me nog herinner voor de Economische :

Patrick Alaert – zie op FB
Paul Amys
Raoul Anckaert
…. Schollaert
Michel De Gryse
André De Paepe
Guy van Keerbergen
“de Witte” – weet zijn echte naam niet meer
Danny Van de Steen
Cecile De Troyer
Mireille Van der meersch
Josiane Cappelle (overleden in 1977)
Sonja Vandenhoef of Vanhoef

—————

Namen bij de klasfoto – je kan best kijken op Schoolbord site – ik kon de namen niet mee copiëren als labels. Ik ben zelf van de lichting 73 – Economische.

======================================================

EEN BERICHT VAN MIREILLE VAN DER MEIRSCH

Sonja Vandenhoef, waar ik nog regelmatig in contact mee ben, liet mij iets weten over deze blog.  Dus nam ik eens een kijkje …..  Jongens wat is dat allemaal lang geleden ….  Maar met mooie herinneringen ! Indien iemand een reünie wil organiseren, wil ik er met veel plezier bij zijn ! Hopelijk tot kijks.

Mijn naam staat al in de lijst hierboven  (verkeerd geschreven).  Ik herinner mij nog Sabine Spiessens (naast mij op de klasfoto). Josiane Cappelle is overleden in 1977. Het adres van Hélène Thienpondt kan ik U bezorgen.
Gelieve mij Uw mailadres te bezorgen dan kan ik de klasfoto doorsturen.

Vriendelijke groeten,
Mirelle.

=====================================================

Mireille Van der meisch stuurde volgende foto op

En sommigen met voornaam!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Mail van Guy Vankeerberghen

Een deel van deze mail is hier boven gepubliceerd bij de bijhorende foto’s “Rüdesheim”; hier volgt hij in exstenso:

Hallo iedereen,

Via Patrick Alaert kreeg ik weet van deze blog.  Deze toen even snel doorgekeken.  Wat een verrassing.  Ondertussen enige maanden later zijn er voor onze lichting 73 al een reeks reacties bijgekomen.  Als aanvulling op de namen ken ik de jongen op de foto Rudesheim 1968 als Speltickx Andre (was ook uit mijn dorp Diegem)  Ik meen dat de jongen helemaal rechts onderaan zittend Rudy Segers of Rudy Zegers was.  De “witte” is Jacques Van Boom.  Op de andere foto staat helemaal links Roland Van Vaerenbergh en van l naar r naast Paul en Raoul eerst Andre Straetmans een daarnaast Verbruggen.  Onderaan zittend zit van l naar r naast Mirielle en Sabine    Mario De Bisschop. Van een aantal personen heb ik hun prive adres en of email.  Een 10-tal jaren terug hebben we onder impuls van De Smedt Patrick samen een kleine reünie gehouden met de lichting 1974. Zelf ben ik “afgezwaaid” in 1974 maar heb de meeste van mijn tijd tesamen gezeten met deze van 1973.  Ik wilde absoluut nog een jaartje nablijven. Op deze reünie ontmoette ik naast lichting 1974 ook Mireille van der Meirch, Helene Tienpondt , Michel Degryse en Roland Van Vaerenbergh. Uiteraard waren we allen knapper en zeker charmanter (en een klein beetje ouder) geworden, maar wat het meest opviel was dat we onze gewoonten en manier van spreken dezelfde waren gebleven.

Pol De Nul die ook ergens vernoemd wordt is echter jammer genoeg overleden.

Ik zie dan ook graag uit naar een reunië want ik had bijzonder goede aandenken aan eenieder van onze klas.  De leraar die me het beste is bijgebleven is zeker Kerremans (Den Dolf) (woonde in de rue du Canon te Bergen).  Zijn doorgedreven cursus heeft me veel bijgebracht.

Leuk was ook kom de mijn oom Rene (Broer van mijn vader) in de lichting 1973 terug te vinden….

Ook An Meyssen was een medeleerling.  Zij is na haar huwelijk met haar man naar Barcelona gaan wonen.

Mijn inziens mag een samenkomst er snel aankomen.

Groetjes aan iederéén.

Guy

Frans Mertens

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Guy stuurt een mooie lijst van klas

AN MEYSSEN C./ Vistalegre 15
BOON Sonia Hamerstraat 4
DE BISSCHOP Mario Stijn Streuvelsstraat 6
DE RIDDER Frans Leiweg 57
DE SMEDT – VAN LIEFFERINGE Patrick & Carina Zandvat 47
DE WIT Myriam Bosrankstraat 21
DEGRYSE Michel Rankhove 35
DEWEZ – THIENPONDT Helene Koevijverstraat 78
FRANSSENS Bie
HELENE THIENPOND Koevijverstraat 78
JACQUES VAN BOOM Bezembinderlaan 8
LAUWERS Sylvia Leuvensesteenweg 390
MICHEL DE GRYSE Rankhove 35
NOTAERTS Nicole
ROEDSENS Martine Koning Albertstraat 85
ROLAND VAN VAERENBERG Stationsstraat 307
SCHEPERS Jacqueline Appelboomstraat 58
VAN DER MEIRSCH Mireille Halensebaan 54
VAN DESSEL Linda Wijgmaalsesteenweg 290
VAN HENDE (Ern) Sonia Zonnelaan 21
VAN IMPE Jean-Pierre Waalhovestraat 63
VANKEERBERGHEN GUY Half Daghmael 10 / 302

20.2A    E-08940    CORNELLA / BARCELONA
1750    LENNIK
9700    OUDENAARDE
1880    KAPELLE O/D BOS
1840    LONDERZEEL
1930    ZAVENTEM
1540    HERNE
1070    BRUSSEL
PORTUGAL
1070    BRUSSEL
1640    ST GENESIUS RODE
3070    KORTENBERG
1540    HERNE

1760    ROOSDAAL
1770    LIEDEKERKE    roland.vanvaerenbergh@skynet.be
1602    VLEZENBEEK
3290    DIEST
3020    HERENT
1652    ALSEMBERG
9404    ASPELARE

3020    HERENT    sacacorchos@skynet.be

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

20 reacties op De lichting 1973

  1. Nadine Elen zegt:

    Wie zat er in het afstudeerjaar van 1973 ?
    Als ieder de namen toevoegt die hij/zij kent en er bij schrijft wat er recentelijk geweten is over die persoon, dan komen we al een heel eind.

    Ik schrijf hierbij alvast de namen die ik me nog herinner voor de Economische :
    Patrick Alaert – zie op FB
    Paul Amys
    Raoul Anckaert
    …. Schollaert
    Michel De Gryse
    André De Paepe
    Guy van Keerbergen
    “de Witte” – weet zijn echte naam niet meer
    Danny Van de Steen
    Cecile De Troyer
    Mireille Vander meersch
    Josiane Cappelle
    Sonja Vandenhoef of Vanhoef

  2. van der meirsch Mireille zegt:

    Hallo,
    Van Sonja Vandenhoef, waar ik nog regalmatig mee in contact ben liet mij weten ovr deze blog. Dus nam ik eens een kijkje ….. Jongens wat is dt allemaal lang gelden …. Maar met mooie herineeringen !
    Indien iemand een reünie wil organiseren, wil ik er met eel plezier bij zijn !
    Hopenlijk tot kijk.
    Vriendelijke groeten,
    Mirelle.

  3. Hallo,

    Mijn naam staat al in de lijst. ( verkeerd geschreven ) Ik herriner mij op de oude klasfoto nog Sabine Spiessens ( naast mij op de klasfoto ). Josiane Cappelle is overleden in 1977.
    Het adres van Hélène Thienpondt kan ik U bezorgen.
    Gelieve mij Uw mailadres te bezorgen dan kan ik de klasfoto doorsturen.

    Groetjes,
    Mireille.

    • Bedankt, Mireille voor de beide kommentaartjes en inlichtingen. Stuur foto’s (in JPEG-formaat liefst) en documenten over onze school naar Frans MERTENS (mailadres bovenaan dit hoofdstuk over De Lichting 1973). Stuur ook het adres van Hélène THIENPONDT. Gegroet, Willem Van Cotthem

  4. Hallo iedereen,
    Via Patrick Alaert kreeg ik weet van deze blog. Deze toen even snel doorgekeken. Wat een verrassing. Ondertussen enige maanden later zijn er voor onze lichting 73 al een reeks reacties bijgekomen. Als aanvulling op de namen ken ik de jongen op de foto Rudesheim 1968 als Speltickx Andre (was ook uit mijn dorp Diegem) Ik meen dat de jongen helemaal rechts onderaan zittend Rudy Segers of Rudy Zegers was. De “witte” is Jacques Van Boom. Op de andere foto staat helemaal links Roland Van Vaerenbergh en van l naar r naast Paul en Raoul eerst Andre Straetmans een daarnaast Verbruggen. Onderaan zittend zit van l naar r naast Mirielle en Sabine Mario De Bisschop. Van een aantal personen heb ik hun prive adres en of email. Een 10-tal jaren terug hebben we onder impuls van De Smedt Patrick samen een kleine reünie gehouden met de lichting 1974. Zelf ben ik “afgezwaaid” in 1974 maar heb de meeste van mijn tijd tesamen gezeten met deze van 1973. Ik wilde absoluut nog een jaartje nablijven. Op deze reünie ontmoette ik naast lichting 1974 ook Mireille van der Meirch, Helene Tienpondt , Michel Degryse en Roland Van Vaerenbergh. Uiteraard waren we allen knapper en zeker charmanter (en een klein beetje ouder) geworden, maar wat het meest opviel was dat we onze gewoonten en manier van spreken dezelfde waren gebleven.
    Pol De Nul die ook ergens vernoemd wordt is echter jammer genoeg overleden.
    Ik zie dan ook graag uit naar een reunië want ik had bijzonder goede aandenken aan eenieder van onze klas. De leraar die me het beste is bijgebleven is zeker Kerremans (Den Dolf) (woonde in de rue du Canon te Bergen). Zijn doorgedreven cursus heeft me veel bijgebracht.
    Leuk was ook kom de mijn oom Rene (Broer van mijn vader) in de lichting 1973 terug te vinden….
    Ook An Meyssen was een medeleerling. Zij is na haar huwelijk met haar man naar Barcelona gaan wonen.
    Mijn inziens mag een samenkomst er snel aankomen.
    Groetjes aan iederéén.
    Guy

    • Frans Mertens zegt:

      Dag Guy :

      De komst van een nieuwe wagen, zijn aanpassing aan mijn handicap, opfrissingslessen voor mij maar ook voor mijn vrouw die, weliswaar zonder invaliditeit zich maar moeizaam went aan een automatische versnellingsbak hebben mijn werk wat in de war gestuurd. Dank voor uw medewerking en zo vlug als ik kan ga ik uw gegevens verwerken.
      Beste groeten,
      Frans Mertens

    • Philippe van laethem zegt:

      Op de foto RUDESHEIM is nr 15 ipv 14 Philippe Van Laethem. Ik herinner mij die schoolrijs nog heel goed. Wat hebben we daar mogen kuisen in dat hotel !!!

  5. Nadine Elen zegt:

    En voor wanneer is die reunie nu ?? 😉

    • Frans Mertens zegt:

      Dag Nadine:

      Hoe gaat het met u? Ik weet niet of je die vraag stelt aan uw lichting of aan ons. In het eerste geval moet een antwoord komen van Alaert, Van Keerberghen (zelfde lichting) of Van Der Meirsch….In het 2de geval kan ik u zeggen die wij overwegen een grootscheepse vergadering van alle lichtingen op touw te zetten, volgende lente. Een KAB festival…Mag ik u nog een vraag stellen: zijt ge soms die in het bezit van een lijst met de leraren uit uw tijd?
      Beste groeten,

      Frans Mertens

  6. Freddy Van de Winckel zegt:

    Kleine verrassing ! Kom ik ik hier toch wel op een blog terecht zeker met daarop een enigszins verschoten kleurenfoto waarop ik prijk in een prillere versie.
    Het gaat om de foto die werd bezorgd door Mireille van der meirsch. Staand ben ik de derde van rechts. Andere staande (vermoedelijke) onbekenden van rechts naar links zijn Ernest Vermeersch, Henri Verbruggen, ikzelf en André Straetmans. In het midden van die rij staat Paul Schollaert, en uiterst links Roland Van Vaerenbergh.

    Vriendelijke groet aan iedereen.
    Freddy Van de Winckel.

    • Frans Mertens zegt:

      Dag Freddy:
      Hartelijk bedankt voor uw uitleg: maar bij nader toezien merk ik dat de klasfoto van Mireille in de Lichting 1973 ook hogerop staat onder de grote groep van Rüdesheim, en dat daar al de namen en voornamen zijn ingevuld.
      Tot later op de site of op een reünie?

      Frans Mertens

  7. Freddy Van de Winckel zegt:

    Excuses Frans ! Die naamlijst had ik in de haast niet gezien…(open deuren en ze intrappen, nietwaar ?).
    Als er een reünie komt/zou komen, dan ben ik zeker bereid er aan deel te nemen.

    vriendelijke groet.

    Freddy Van de Winckel.

  8. Ingrid Pittoors zegt:

    Is heel leuk om al deze reacties te lezen. Ben heel benieuwd om nieuws te krijgen over mijn oud-medeleerlingen. Kon spijtig genoeg niet naar de reunie komen omdat ik voor de klas moest staan! Veel liefs voor jullie allen. Ingrid Pittoors

    • Frans Mertens zegt:

      Dag Ingrid
      De volgende reünie zal misschien op een zaterdag doorgaan. Een probleemje: uw mail kwam binnen met vermelding “1973”, terwijl onze site “1974” plaatst bij uw naam. Kunt ge daar een oplossing voor vinden?
      Beste KAB groten,

      Frans Mertens

  9. Ingrid Pittoors zegt:

    Dat hebt u correct gezien! Ik ben inderdaad van de lichting 1974, maar heb de 3 wet B gedubbeld! Ik heb dus ook een heleboel medeleerlingen uit de lichting 1973. Hopelijk brengt dit licht in de duisternis. Het zou echter heel tof zijn als de volgende reunie op een zaterdag kon doorgaan. Spijtig genoeg moeten wij steeds langer werken. A propos ik geef les in het Secundair Stedelijk Onderwijs Antwerpen (voor de statistieken!).
    Mvg
    Ingrid

  10. Hallo iedereen !

    Zowel deze van lichting 73 als 74.

    Ben zelf bij de gelukkigen die er 7 jaar hebben over gedaan.

    Zou graag voor beide lichtingen een reünie willen plannen op een zondag, ofwel een zaterdag maar dan na 14 uur. Dit zou kunnen in mijn zaak. Is groot genoeg om met z’n allen samen te komen. Is niet te ver (Kortenberg).

    Maar gezien de eindejaarsdrukte zou dit pas kunnen vanaf Januari volgend jaar. Zelf meen ik dat Februari nog beter geschikt is.

    Zelf zou ik dan de @adressen die ik heb van onze oud-medestudenten kunnen aanschrijven en ik ga er dan vanuit dat via deze blog de uitnodiging hun weg wel zal volgen.

    Voor allerlei dranken kan ik zorgen. Indien overwogen wordt hierbij een hapje te nuttigen zou ingeschreven dienen te worden. Maar deze praktische kant kunnen we dan in Januari verder uitwerken.

    Guy Vankeerberghen
    sacacorchos@skynet.be
    http://www.sacacorchos.be

  11. Philippe van laethem zegt:

    Op de foto RUDESHEIM is nr 15 ipv 14 Philippe Van Laethem. Ik herinner mij die schoolrijs nog heel goed. Wat hebben we daar mogen kuisen in dat hotel !!!

  12. Rudy Claessens zegt:

    Ik kom ook uit de lichting 1973 en heb deze site nu pas toevallig ontdekt.
    Ik was er dus ook bij op de schoolreis in Rüdesheim en kan nog wat namen toevoegen ( + correcties)
    2. Claudine De Ruyver
    3. Sonia Handelberg
    4. Lutgart Matton
    6. Johan Herregodts (Geert is zijn jongere broer)
    9. Sonia Vandenhoef
    13. Ronald Boon
    14. Roland Vanderstichelen
    15. Philippe Vanlaethem
    16. Bob De Raeve
    17. Georges Van Hecke
    18. Johan (Wannes) Derwae
    20. Mevr Derks
    22. Nicole Mommaerts (niet Del Olmo)
    24. Erwin Van Loo
    25. Jan Langenakens
    27. Jean-Pierre Bronckaers
    28. Rob Willemsen
    29. Jacqueline ?
    30. Angeline ?
    31. Linda De Raeve
    32. Van Laethem (ik denk Johan)
    33. Alexander Demets
    39. Paul s’Jongers
    41. Daniel Walraevens
    42. Luc Bergmans

    Ik vermoed dat de foto genomen werd door leraar Aardrijkskunde Verreycken, want die was er ook bij.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.